تامین مالی غیرمستقیم دولت از بازار سهام

مدیرمعاملات کارگزاری اقتصاد بیدار درخصوص عدم واریز مبالغ تعیین شده از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت گفت: اگر دولت با تصمیماتی چون افزایش نرخ خوراک و گاز در بودجه و افزایش مالیات و وضع قانون عوارض صادراتی و ... دست در جیب شرکت‌ها نکند، بازار احتیاجی به حمایت بازار از سوی دولت ندارد.

به گزارش بیدار بورس، روزبه شریعتی مدیرمعاملات کارگزاری اقتصاد بیدار با تاکید بر اینکه بازار سرمایه در ماه‌های گذشته از کمبود نقدینگی رنج برده است، اضافه کرد: البته لزوما این نقدینگی نباید از سمت دولت واریز شود.

وی با اشاره به مفهوم و کارکرد اصلی صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه ملی در کشورهای پیشرفته جهت آبادی کشور برای سال‌های آتی و آیندگان آن کشور سرمایه‌گذاری میشود. اما نکته مهم به نوع دارایی آن صندوق برمیگردد، در کشورهای مدرن که اقتصاد قوی و بازار سرمایه پویایی دارند، ۱۵ درصد از دارایی صندوق را تبدیل به سهام میکنند تا آیندگان از سود این بازار منتفع شوند اما در ایران این سرمایه‌گذاری حتی روی سهام شرکت‌های کم ریسک و عمرانی هم اختصاص پیدا نمیکند.

شریعتی ادامه داد: با این حال، مسئولان برای بهبود شرایط بازار در سال ۹۹ وعده پرداخت سرمایه به صندوق تثبیت را دادند اما نکته اینجاست که هیچوقت اجرایی نشده و در نهایت در حد حرف‌درمانی باقی مانده است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: آقایان فکر میکنند که پرداخت این پول لطفی به گردن بازار است، اما نکته مهم این است که این پول در قبال پولی که دولت قبل از بازار خارج یا دولت کنونی از بازار تامین مالی میکند، رقم بسیار کوچکی است.

مدیر معاملات کارگزاری اقتصاد بیدار ادامه داد: اگر دولت با تصمیماتی چون افزایش نرخ خوراک و گاز در بودجه و افزایش مالیات و وضع قانون عوارض صادراتی و ... دست در جیب شرکت‌ها نکند، بازار احتیاجی به حمایت بازار از سوی دولت ندارد چرا که با نبود تصمیمات دولتی که هر لحظه شوک جدیدی به بازار وارد میکند، بازار به آرامش رسیده و سرمایه‌گذاران حقیقی جرات ورود به بازار و سرمایه‌گذاری را پیدا میکنند و به خودی خود مشکل کمبود نقدینگی بورس حل میشود.

وی افزود: دولت روحانی به گفته خود حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تامین مالی کرد که با توجه به معنای تامین مالی در دولت، یعنی این تامین مالی فقط به صورت خرید و فروش سهام بوده است. اما در دولت کنونی که ادعای اولویت بورس مطرح شده و به ظاهر تامین مالی مستقیم از بازار سرمایه انجام نمیشود اما دولت با تصمیمات کنونی هزینه شرکت‌ها را افزایش داده و سود را از دل آنها بیرون میکشد درواقع دولت سیزدهم از بازار سرمایه تامین مالی میکند اما نه به صورت مستقیم.

منبع: بیدار بورس
کد خبر 22968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =